Принц Хари и Меган Маркъл с номинация за награда "Еми".


Предполагаме, че много от вас помнят интервюто, което принц Хари и съпругата му Меган Маркъл дадоха пред легендарната водеща Опра Уинфри. С тази си изява, младото семейство предизвика доста остра реакция. Първоначално предаването беше излъчено в САЩ, а ден по-късно и в Англия. Милиони хора по света гледаха интервюто и бяха разделени на две - едните срещу тях, а другите против твърденията им.

Хари и Мегън говориха близо два часа, за това през което са преминали. В тяхната изповед те споделиха за "лъжите", които са прочели за себе си, за това как другата снаха в Кралското семейство, херцогинята на Кеймбридж Кейт е разплака Мегън малко преди сватбата ѝ, за психичния срив, който е изживяла Меган докато е била бременна с Арчи, както и за нападките от страна на Кралското семейство, дали бебето ще бъде бяло или не. Хари разказа, че през първите месеци на 2020 г. семейството му буквално му спира финансирането. Договорите, който той и Меган са сключили с платформите Netflix и Spotify за шоута и подкасти, никога не са били част от плана им, но "трябваше да осигуря сигурност за нас" сподели той.

Хари каза още, че има средства, оставени от майка му, и без тях е нямало да могат да се откажат от кралските привилегии и да се издържат сами.

Двойката разкри също, че американският милиардер и медиен магнат Тайлър Пери им е осигурил дом и охрана миналата година, когато се преместиха от Канада в Южна Калифорния. В това интервю двамата обявиха, че мислят да кръстят второто си дете, което ще е момиче с име, което ще бъде в чест на майката на Хари - Даяна.

За отношенията им с кралицата и двамата споделят, че са добри. Хари каза, че има „наистина добри“ отношения с баба си и през последната една година е разговарял с нея повече, отколкото през предишни години.

Меган също се изказа добре за кралицата и каза, че тя ѝ е подарила няколко красиви бижута, както и че е споделила одеяло с нея, за да се стопли, докато пътували заедно.

Наградите "ЕМИ" са едни от най-престижните телевизионни отличия, които се славят с голям престиж. Церемонията по връчването им се очаква да се състои на 19 септември и да има публика. Интервюто на Меган и Хари ще има голяма конкуренция от някои други предавания, сред които е и това на Дейвид Летерман.