Moschino : „It’s baby lady”- връща дамите в детството


В светът на Moschino винаги е било много цветно и шармантно, виждали сме много от всичко, но сега.... Време е за нещо ново.

Moschino представи колекцията си пролет-лято 2022, пред публика в Bryant Park Ню Йорк. Ревюто се проведе на фона пищни флорални мотиви и бе с логото: "Ladies Who Lunch". За жалост времето накара гостите "да обядват" с чадър в едната ръка, тъй като дъждът изненада неприятно организаторите и дизайнерите. Една част от моделите имаха придружител, който вървеше до тях с чадър по подиума. Това определено отклони малко фокуса от ревюто върху метеорологичната отмосфера в Ню Йорк.

А колекцията на Джеръми Скот за сезон 2022 крещеше. Анимирани животински принтове, вдъхновени от детски теми, филмчета, играчки пастелни цветове... На финала част, моделите се разходиха в рокли с акценти като подаващи се от реверите пухени детски играчки. Животинският свят бе сериозно застъпен в колекцията на Moschino , защото имаше слончета, агънца, кученца и котки, понита и какво ли още не. Предполагаме че дизайнерът е черпил вдъхновение от по-младата аудитория, много по-младата всъщност. Колекцията ще ни върне в едно минало и сладко време и ще позволи на дамите да усетят детското отново около тях. Както самият дизайнер определи колекцията си, „It’s baby lady”.


снимки: Getty images : Guiliver